Extreme couponing: hoe je ook in Nederland helemaal los kunt gaan! (2024)

Ken je het TV programma Extreme Couponing op TLC? Waar Amerikaanse vrouwen helemaal los gaan met hun coupons in de supermarkt en voor duizenden euro’s aan spullen meenemen voor een spotprijsje? Dat willen we in Nederland natuurlijk ook wel! Tijd om uit te zoeken hoe je ook in Nederland aan extreme couponing kunt doen.

Extreme couponing: hoe je ook in Nederland helemaal los kunt gaan! (1)

In dit artikel...

Open inhoudsopgave Sluiten

  • Extreme couponing op z’n Amerikaans
  • Hoe werkt extreme couponing dan in Nederland?
  • Geld-terug-acties
  • Extreme couponing bij Albert Heijn
  • Bol.com cadeaukaart actie
  • Gratis product bij aankoop van…
  • Meteen de beste acties weten?

Extreme couponing op z’n Amerikaans

In het TV programma Extreme Couponing is het gratis krijgen van producten een echte sport geworden. Je ziet vrouwen in papiercontainers duiken om de zondagskrant eruit te halen, zodat ze zo veel mogelijk coupons -kortingsbonnen- uit de krant kunnen knippen. En naar alle fabrikanten mailen voor kortingsbonnen.

Want zo regel je jouw producten gratis: door kortingsbonnen van de winkels te combineren met kortingsbonnen voor producten en kortingsbonnen van de fabrikant. Lekker stapelen.

Hele mappen vol met deze kortingsbonnen hebben ze. En omdat veel kortingsbonnen in Amerika tegelijkertijd te gebruiken zijn, krijgen ze op sommige producten zelfs geld bij. Wow. Dat wil ik ook.

Hoe werkt extreme couponing dan in Nederland?

Nou, ik zal je meteen uit de droom helpen. Je hoeft geen speciale map in te richten voor jouw kortingsbonnen, want zoals het in Amerika gebeurt, kan het in Nederland niet. Geen pallets vol wasmiddel en tandpasta voor € 5,- dus.

Maar er zijn ook in Nederland manieren om gratis producten te scoren en dat is waar extreme couponing om gaat, toch?

Geld-terug-acties

De meest bekende manier van extreme couponing in Nederland is de geld-terug-actie, oftewel de cashback. Je koopt een specifiek product, stuurt de bon in, en krijgt het geld terug op jouw rekening. Makkelijk zat!

Zo heeft Scoupy de laatste tijd weer fijne cashbacks waar je het héle aankoopbedrag van terug krijgt. Maar ook in de Tikkie app zie je regelmatig dit soort acties. Even goed in de gaten houden dus.

Extreme couponing bij Albert Heijn

Deze zomer kregen we in Nederland eindelijk een echt voorproefje van Extreme Couponing. Albert Heijn deelde namelijk kraskaarten uit bij de boodschappen en achter elk gekrast vakje zat een gratis product! Yes!

Zo ongelooflijk veel bonnetjes heb ik al ingeleverd en ik heb er nog een aantal te gaan (het kan namelijk nog tot 4 oktober). Ik heb er heel veel gedoneerd gekregen voor de deelkast bij mijn voordeur. Die puilt dan ondertussen ook behoorlijk uit.

Wat mij betreft mag deze actie volgend jaar lekker terug komen.

Al twee keer dit jaar had Albert Heijn de Bol.com cadeaukaart actie. Het principe is simpel… Ze gooien producten van Procter & Gamble in de bonus, voor 2+1 gratis. En als je deze producten koopt, krijg je een cadeaubon van Bol.com ter waarde van € 5,-.

Als jij dus elk jaar wel eens wat bij Bol.com besteld, is dit een toffe actie voor jou!

Je kunt namelijk producten kiezen die met de 2+1 gratis korting in totaal goedkoper zijn dan € 5,-. Zoals Dreft afwasmiddel, tandenborstels van Oral-B en als je het goed combineert met andere producten zelfs Always maandverband.

Zo krijg je er in theorie geld bij!

En ik zeg dat het in theorie is, want als je de Procter & Gamble producten nooit gebruikt of nooit bij Bol.com shopt, dan is het natuurlijk een beetje zinloos. Desalniettemin komt dit wel heeeeel dichtbij het echte extreme couponing.

Gratis product bij aankoop van…

Wat je ook regelmatig tegenkomt en je onder de noemer extreme couponing kunt gooien is wanneer je een gratis product krijgt bij aankoop van een ander product. Gratis douchegel bij aankoop van twee shampoo’s die ook in de aanbieding zijn, dat soort spul.

Maar dat zijn niet altijd de beste acties. Want vaak is de korting die je op dat moment krijgt op de shampoo helemaal niet zo hoog.

Hééél soms kun je bij deze acties even goed combineren en een lekkere deal scoren. Zo komt het elk jaar wel een keer voor dat je bij Kruidvat gratis waspods krijgt bij aankoop van iets anders, en is dat andere product op een voordeelavond met zoveel extra korting te kopen dat je er flink op verdient.

Wel altijd even goed blijven rekenen.

Meteen de beste acties weten?

In het One Broke Girl membership delen we deze maand alles over de beste aanbiedingen, bodemprijzen en slim shoppen voor jouw voorraadkast.

Disclaimer

In dit artikel worden affiliate links gebruikt. Als je hierop klikt, ontvangt One Broke Girl wellicht een vergoeding. Jij betaalt niets extra.

Dit vind je misschien ook leuk...

Besparen op boodschappen: mijn 45 beste tips voor 2024!Hoe kun je beginnen met besparen op boodschappen?Dure zonnebloemolie: waarmee kun je het vervangen?Scoupy+: automatische cashbacks zónder iets te doen

Extreme couponing: hoe je ook in Nederland helemaal los kunt gaan! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Van Hayes

Last Updated:

Views: 6073

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Van Hayes

Birthday: 1994-06-07

Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

Phone: +512425013758

Job: National Farming Director

Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.