Telegram gebruiken zonder telefoonnummer (2024)

Telegram gebruiken zonder telefoonnummer (1)

Telegram is een van de meest populaire instant messaging-applicaties geworden onder Android-gebruikers. Een van de redenen waarom deze app zo wordt gebruikt is dat Telegram kan worden gebruikt zonder telefoonnummer, iets dat het onderscheidt van andere apps zoals WhatsApp, bijvoorbeeld. Hierdoor kun je chats in de app houden zonder dat andere mensen toegang hebben tot je telefoonnummer.

De reden waarom Telegram zonder telefoonnummer kan worden gebruikt, is dat we dat kunnen creëer een gebruikersnaam wat de manier is waarop we in de app worden geïdentificeerd. Deze gebruikersnaam is wat andere gebruikers zoeken om ons te vinden. Dit is hoe we te allen tijde gesprekken zullen voeren in deze applicatie op Android. Je kunt de app zelfs gebruiken zonder je simkaart in je mobiel te hebben.

Een van de twijfels van veel Android-gebruikers is de manier waarop je Telegram kunt gebruiken zonder telefoonnummer. Aangezien dit proces voor veel mensen onbekend is. Gelukkig is dit niet ingewikkeld en dan gaan we je vertellen hoe we deze berichtentoepassing op de mobiel kunnen gebruiken zonder dat telefoonnummer, met de stappen die in dit verband moeten worden gevolgd.

Telegram en telefoonnummer

Telegram gebruiken zonder telefoonnummer (2)

Om uw eigen account aan te maken in de applicatie je moet een telefoonnummer hebben, dit is nodig om de rekening te openen. Zodra we al een account hebben in deze app, is het telefoonnummer niet meer nodig of relevant. Maar wanneer we Telegram op Android downloaden en de stappen starten om te registreren in de app, zullen we om het telefoonnummer worden gevraagd, omdat we per sms een code zullen ontvangen waarmee we ons account kunnen verifiëren.

Wanneer we een account hebben geopend in de applicatie, dan is dat telefoonnummer niet iets dat nodig is voor het gebruik van de app op Android. Zoals we eerder hebben vermeld, gaan we vanaf nu de gebruikersnaam gebruiken als de manier waarop andere gebruikers ons zoeken in de applicatie en er gesprekken in beginnen. Hoewel de gebruikersnaam niet iets is dat veel gebruikers instellen wanneer ze een account in de app maken, zullen we er een moeten maken.

Deze wijzigingen wordt toegepast in alle versies van Telegram. Dat wil zeggen, als u de app ook op uw pc gebruikt met Telegram Desktop, kunnen andere mensen naar u zoeken met uw gebruikersnaam. Het telefoonnummer wordt ook verborgen in deze versie van de app, aangezien het account hetzelfde is als dat van je Android-mobiel, dus de instellingen die je hebt gemaakt, worden ook in dit opzicht toegepast. Als je wilt in de Telegram Desktop-instellingen kun je dit controleren en desgewenst aanpassen.

Maak een gebruikersnaam

Telegram gebruiken zonder telefoonnummer (3)

Als u wilt dat niemand uw telefoonnummer weet, Telegram geeft je de mogelijkheid om die gebruikersnaam te gebruiken en bescherm uw telefoonnummer. Het is ongetwijfeld een van de opties die de app anders maakt dan andere instant messaging-applicaties in het besturingssysteem. Elke gebruiker die een account in de app heeft geopend, kan een gebruikersnaam instellen, wat de manier is waarop andere gebruikers ons moeten vinden. Als we geen gebruikersnaam in de app hebben vastgelegd, kunnen we deze in een paar stappen aanmaken. Dit is wat we moeten doen:

  1. Open Telegram op je Android-telefoon.
  2. Klik op de drie horizontale strepen in de rechterbovenhoek van het scherm.
  3. Het zijmenu van de applicatie wordt geopend.
  4. Ga naar Instellingen.
  5. Bovenaan ziet u uw telefoonnummer en daaronder de gebruikersnaam.
  6. Klik op de optie Gebruikersnaam.
  7. Stel de gebruikersnaam in die u in uw account wilt gebruiken.
  8. Controleer of die gebruikersnaam beschikbaar is (de app geeft hem rechts van de naam aan).
  9. Klik op Accept / OK om die wijzigingen op te slaan.

Met deze gebruikersnaam in Telegram kun je de app gebruiken zonder telefoonnummer. Wanneer je maar wilt, kun je die gebruikersnaam in de applicatie wijzigen, dus als je een naam hebt ingevoerd die je niet leuk vindt of die je beu bent, kun je deze in je account wijzigen door dezelfde stappen te volgen als hebben we nu laten zien.

Op het scherm waar we onze gebruikersnaam veranderen, kunnen we dat zien aan het einde ervan is er een link. Dit is de link die we kunnen delen met andere gebruikers in de applicatie, omdat ze rechtstreeks naar ons profiel worden geleid zodat ze ons een bericht kunnen schrijven. Het is een manier om anderen op een snelle en eenvoudige manier contact met ons op te laten nemen, zonder dat ze dus dat telefoonnummer in de applicatie hoeven te gebruiken.

Verberg je telefoonnummer

Telegram gebruiken zonder telefoonnummer (4)

Het hebben van de gebruikersnaam in Telegram is de manier om de app te gebruiken zonder een telefoonnummer. Hoewel we die gebruikersnaam hebben aangemaakt, wordt het telefoonnummer nog steeds weergegeven in ons account in de applicatie en is het nog steeds zichtbaar voor andere gebruikers. Omdat we de applicatie willen kunnen gebruiken zonder het telefoonnummer, wat we moeten doen is dat telefoonnummer verbergen. Door deze informatie te verbergen, kan niemand in de app (of het nu contacten zijn of niet) dat telefoonnummer zien. Het enige dat ze kunnen zien als ze ons profiel in de applicatie openen, is die gebruikersnaam.

Privacy is altijd een van de sleutels geweest van deze app, die ons in dit opzicht veel opties biedt. Verberg het telefoonnummer voor andere gebruikers, inclusief onze contacten, is een van die privacyfuncties die hebben bijgedragen aan de populariteit van Telegram op de markt. Als je je telefoonnummer in de Android-app wilt verbergen, zijn dit de stappen die je moet volgen:

  1. Open Telegram op je Android-telefoon.
  2. Klik op de drie horizontale strepen rechtsboven in het scherm.
  3. Wacht tot het zijmenu van de app wordt weergegeven.
  4. Ga naar Instellingen.
  5. Ga naar het gedeelte Privacy en beveiliging.
  6. Ga in dit gedeelte naar de optie Telefoonnummer.
  7. De eerste optie is "Wie kan mijn telefoonnummer zien?" en selecteer in dit geval Niemand, zodat niemand je telefoonnummer in de app kan zien.
  8. De tweede optie is "Wie kan mij vinden op mijn nummer?" Het is het beste om mijn contacten te kiezen, omdat je in dit geval niemand kunt maken.

Met deze stappen hebben we het telefoonnummer voor andere gebruikers al verborgen in de app. Hierdoor kunnen we Telegram zonder nummer gebruiken op onze Android-mobiel, zodat als we willen dat anderen ons zoeken in de applicatie, ze dit kunnen doen met de gebruikersnaam die we in het account hebben aangemaakt.

Meerdere accounts op Telegram

Telegram gebruiken zonder telefoonnummer (5)

Een van de functies die Telegram zo populair hebben gemaakt op Android, is de mogelijkheid dat u dat kunt gebruik meerdere accounts in de app. Dat wil zeggen, als u een persoonlijk account en een professioneel account wilt hebben binnen de applicatie, is dit mogelijk. Daarnaast kun je in beide accounts alleen je telefoonnummer gebruiken, zodat je Telegram ook zonder telefoonnummer kunt gebruiken, ook in dit geval met meerdere accounts in dezelfde app. Veel mensen willen misschien meer dan één account in de applicatie op Android hebben, en dit kunnen we doen door deze stappen te volgen:

  1. Open de Telegram-applicatie op uw apparaat (het kan ook op een tablet of pc).
  2. Klik op de drie horizontale lijnen die zich in de linkerbovenhoek van het scherm bevinden.
  3. Klik op de optie Accounts toevoegen.
  4. Er verschijnt een scherm waar u uw gegevens moet invullen.
  5. Vul het land in waar u zich bevindt.
  6. Schrijf uw code en telefoonnummer.
  7. Bevestig en ga naar de volgende stap.
  8. Wacht om de code te ontvangen die het aanmaken van dat account verifieert.

Met deze stappen heb je al een nieuw account toegevoegd in de applicatie. Wanneer je maar wilt, kun je schakelen tussen de accounts in de app in al zijn versies. De accounts die u hebt gemaakt, worden zowel op Android als op Telegram Desktop weergegeven, bijvoorbeeld de versie voor pc. Dus je kunt al je chats vanaf elk van deze platforms met totale normaliteit beantwoorden. Als je het telefoonnummer hebt verborgen en die gebruikersnaam hebt gemaakt, kun je alle accounts die je in de applicatie hebt gemaakt gebruiken zonder je telefoonnummer, zonder dat andere gebruikers toegang hebben tot deze gegevens.


Telegram gebruiken zonder telefoonnummer (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lidia Grady

Last Updated:

Views: 5835

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lidia Grady

Birthday: 1992-01-22

Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

Phone: +29914464387516

Job: Customer Engineer

Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.