Buffalo Farm Twente, Ahuisweg 1, Denekamp (2024) (2024)

Andere Boerderij in Denekamp

  • Buffalo Farm Twente, Ahuisweg 1, Denekamp (2024) (1)

    Schiltmanweg

  • Buffalo Farm Twente, Ahuisweg 1, Denekamp (2024) (2)

    De Ijskuip

    Schotbroekweg

  • Buffalo Farm Twente, Ahuisweg 1, Denekamp (2024) (3)

    Erve het Otman

    Stroothuizerweg

Alles Zien

Comments

Het seizoen 2021 is afgelopen, we sluiten het af met ons personeelsfeestje. Eerst met de Molenberg Express naar Buffalo Farm Twente voor een rondleiding en dan is het tijd voor een disco bingo bij De Molenberg. Alle gasten bedankt dat jullie bij ons vakantie kwamen vieren, en alle medewerkers ook bedankt voor jullie inzet dit jaar. 💪

Zoveel overdaad deze week weer bij Buurderij Woeste Westen - en allemaal lokaal!
Dit zijn mijn wekelijkse boodschappen - ik ben soms mijn eigen beste klant 😂
Met groenten van deduintuin, appels en eieren van Eerlijk & Heerlijk Fruitteeltbedrijf Zuidoostbeemster, microgreens van What's Growing On, boekweitcrackers van Land van Ons, grillwork van De Herkomst NL en kaas van Buffalo Farm Twente.
Zo lekker! En allemaal uit de regio Amsterdam. Doe ook mee en draag bij aan de korte keten en een duurzame lokale consumptie: 80% van de omzet gaat rechtstreeks terug naar de Boeren (ipv nog geen 20% als je bij de supermarkt koopt).
Het is zo makkelijk: in een paar minuten maak je een account aan en bestel je al voor volgende week! Zo veel of zo weinig, zo vaak of zo sporadisch als je wilt! Meer info via link in bio.
❤️🌱

NIEUWE PRODUCENT: Buffalo Farm Twente!
Met trots presenteer ik Buffalo Farm Twente, die vanaf deze week diverse buffelzuivelproducten bij onze Buurderij komen leveren. Zoals jullie weten, ben ik heel streng met het selecteren van vlees- en zuivelproducten, en Andra en team zijn met vlag en wimpel door de selectie gekomen!
"Buffalo Farm Twente is gelegen in het prachtige Twente. Vanaf de lente zijn de buffels weer te zien in de weide rondom de boerderij. Imposante zwarte dieren met prachtige horens op hun hoofd. De melk verwerken we tot heerlijke buffelmozzarella, ricotta en veel meer. In de zomermaanden worden er zelfs ijsjes gemaakt.
Onze buffels zijn sterk en gezond, hierdoor is (preventieve) medicatie niet nodig. Het eten voor onze dieren is van groot belang. Ze krijgen gras, stro, structuur aangevuld met gedroogde kruiden, bloemen, noten, gerst en haver. We gebruiken alleen natuurlijke ingrediënten van Nederlandse en Duitse bodem. Op deze manier zorgen we dat de omega 3/6 ratio gezond is. Namelijk 1:1. Dit is voor ons een basis."
Daarnaast zijn ze erg bezig met biodiversiteit op en rond de boerderij en maakt Andra op basis van kruiden allerlei producten zelf.
We gaan beginnen met de (zachte) buffelkazen, zoals mozzarella en ricotta en langzaamaan meer producten toevoegen als het goed loopt.
Voor wie denkt: “Twente is niet zo heul dichtbij”, dat klopt. Bij Boeren & Buren definiëren wij ‘lokaal’ als maximaal 250 km van de Buurderij. In de meeste gevallen is dit in en rond Amsterdam, maar er zijn nu eenmaal niet zoveel buffelboerderijen in Nederland, en het is nog altijd dichterbij dan Italië ;-)
Geniet lekker van deze heerlijke producten! Vanaf deze week te bestellen bij Buurderij Het Woeste Westen - zie link in bio voor alle details.
🦬

Lopen de dames al weer buiten?

Italiaanse Mozzarella di Bufala uit Twente? Ja echt! 🦬

We vonden het wel weer eens tijd om de boterzachte Mozzarella di Bufala van Buffalo Farm Twente in de Krat te stoppen. De buffels in Twente hebben het goed en ze zijn sterk en gezond. Ze lopen buiten, eten alleen gras en stro en hebben geen (preventieve) medicatie nodig. De Mozzarella di Bufala is eerlijk en bevat geen onnodige toevoegingen. Dat wil je proeven, niet?

Volgende week in de Gemakskrat Vega, bij een heerlijke Italiaanse pasta met rucolapesto. Proef het voorjaar op je bord ☀️

Kijk ze shinen! Tijdens een speciale Paasuitgifte werden ‘onze’ Brigitte en Yvonne in het zonnetje gezet! Voor hun vrijwillige inspanningen voor Boeren & Buren én omdat zij het mede mogelijk maken om iedere week een succevolle Buurderij op de Ceuvel te doen, ontvingen zij een tas vol heerlijke goodies van onze boeren en producenten, waaronder Primal Essence - Handmade, Natural and Vegan Bath and Body Beauty, What's Growing On, Biologische boerderij De Groene Griffioen, Buffalo Farm Twente, KEK Bier, Etienne Schwarzwalder, Madame Chai, No Sugar Daddies, J'aime, Eerlijk & Heerlijk Fruitteeltbedrijf Zuidoostbeemster

Thx ladies!

LAATSTE KANS! Uiterlijk tot 18:00 uur te bestellen! https://www.wapenvanbeckum.nl/nieuws/twents-streekdinerbox/ of bel: 074-367 65 65

Bolscher, meerdanvlees. Antonia's mosterd & delicatessen Twepa Bakkerij Nollen Middelkamp Vis Shiitake kwekerij Masselink Buffalo Farm Twente Othmar Bier Wijngaard Hof van Twente Twentewijn Heks'nkaas Likeurmakerij ten Broeke Raw Milk Company

Goed eten betekent niet automatisch dat er iedere dag vlees op je bord ligt, dat weten wij bij Boeren en Buren allang. Iets minder vlees op het menu heeft al een enorme impact op het milieu. En het vlees dat je kunt bestellen bij Boeren en Buren, bieden wij niet zomaar aan.

De Keuken van het Ongewenst Dier biedt vleesproducten aan die niet voor de hand liggen en maakt daarmee een statement tegen de absurditeit van massale vleesproductie.
Buffalo Farm Twente zorgt dat de buffels een goed leven hebben, sterk en gezond zijn, waardoor is (preventieve) medicatie niet nodig is, en ze alleen goede, natuurlijke ingrediënten van eigen bodem eten. Respect voor mens, dier en milieu, staat ook hoog in het vaandel van de Biologische boerderij De Groene Griffioen. Dit Skal gecertificeerd bedrijf levert alleen biologische producten die voldoen aan de hoogste eisen.

Toch op zoek naar een fijne vleesvervanger? Probeer eens de Piri-Piri Burger van Buffalo Farm Twente of een huisgemaakte Linzen-Wortelburger van VERS eten & drinken. Check onze online shop:
https://boerenenburen.nl/nl/assemblies/8844/collections/268954/products/category/highlighted

Samen met onze Twentse noabers hebben we een Twents streekdinerbox samengesteld! Nieuwsgierig? https://www.wapenvanbeckum.nl/nieuws/twents-streekdinerbox/

Bolscher, meerdanvlees. Antonia's mosterd & delicatessen Twepa Bakkerij Nollen Middelkamp Vis Shiitake kwekerij Masselink Buffalo Farm Twente Othmar Bier Wijngaard Hof van Twente Twentewijn Heks'nkaas Likeurmakerij ten Broeke Raw Milk Company

❤ Lokaal verhaal ❤

Gisteren waren RTV Oost en Provincie Overijssel bij ons op bezoek om te filmen over lokaal voedsel en hebben wij ons verhaal verteld.
Nieuwsgierig hoe het is geworden???
Kijk dan om 13.00 op tv of via onderstaande link:

www.rtvoost.nl/nieuws/1508360/Streekproducten-ook-belangrijk-in-restaurants-en-bedrijfskantines

Onze favoriete Lovely lokale Local’s:
Buffalo Farm Twente Slagerij De Feijter Zuuver Erfgoed Bossem Kalkwijck Distillers Lonneker Molen Tuinderij Het Amelink Lamsvlees Bossink Hedevelds Bio Ei Othmar Bier Stichting Boerderij De Viermarken Wijngaard VieVinVjenne

Dank aan Oscar Siep voor de mooie reportage!

Bijzondere producten van sympathieke lokale leveranciers, wij stoppen ze graag in de Krat.

Zoals vorige week rawon boemboe van Bartje Boemboe, deze week ricotta van Buffalo Farm Twente en volgende week Struisbier van Brouwerij 't IJ.

Stuk voor stuk leveranciers die enorm zijn geraakt door de corona-crisis. Toch zitten ze niet bij de pakken neer. Zo besloten de medewerkers van het Proeflokaal van Brouwerij 't IJ de vrijgekomen tijd en energie te besteden aan vrijwilligerswerk. Geweldig toch?

Volgende week vind je hun heerlijke Struisbier in de Krat. We verwerken het in risotto met boleten, maar je houdt ook nog wat over om te drinken 😉

Proost alvast! 🍻

Ps. Je kan deze Krat nog bestellen t/m zondag. De biertjes zitten in elk type kratje. Kies voor bezorgen op 11 of 12 feb (tip: leuk voor Valentijn 🥰)

Ricotta van buffelmelk uit Nederland?? Ja echt waar!

Volgende week toppen we een prachtige witlofplaattaart met gekarameliseerde rode uitjes af met verfrissende ricotta van Buffalo Farm Twente. Zijdezacht en zo ontzettend smaakvol.. Dat wil je zeker niet missen!

Volgende week in de Gemakskrat en Gemakskrat Vega. Besteldeadline wo 27-jan 12.00u - kies als bezorgmoment ma 1 feb of do 4-feb / vr 5-feb

Buffalo Farm Twente, Ahuisweg 1, Denekamp (2024) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated:

Views: 5728

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.