4 manieren om QR-codes te scannen op een Windows-pc - TWCB (NL) (2024)

4 manieren om QR-codes te scannen op een Windows-pc - TWCB (NL) (1)
4 manieren om QR-codes te scannen op een Windows-pc - TWCB (NL) (2)

Het gebruik van een QR-code kan lastig zijn als u vanaf uw Windows-pc browst. Je moet je telefoon pakken, de camera openen, de code scannen en vervolgens de URL delen met je computer om door te gaan. Bent u zich ervan bewust dat er een snellere manier is om dit aan te pakken? Het scannen van QR-codes op een laptop met een van de aanbevolen methoden in deze handleiding is relatief eenvoudig.

1. QR-scannen met Windows Camera

Windows Camera is een native app waarmee u QR-codes kunt scannen via de camera van uw laptop. Het kan een QR-code scannen die is afgedrukt op een stuk papier, productverpakking, een smartphone, tablet of tv-scherm.

Open de Windows Camera-app door op de Winknop te drukken en ‘Camera’ te typen om snel te zoeken. Klik op het tandwielvormige pictogram in de linkerbovenhoek om Instellingen te openen .

4 manieren om QR-codes te scannen op een Windows-pc - TWCB (NL) (3)

Selecteer rechts van het scherm van uw Camera-app de optie voor het scannen van QR-codes rechts van het scherm van uw Camera-app. (Het ziet eruit als een streepjescode in een cirkel.) Verplaats de doel-QR-code binnen het scherpstelgebied van de camera. Als u het scant, wordt u naar een externe website, landingspagina, e-mail of social media-account geleid.

4 manieren om QR-codes te scannen op een Windows-pc - TWCB (NL) (4)

Naast het scannen van QR-codes op een laptop in Windows, kunt u ook QR-codes van een afbeelding op een mobiel apparaat scannen .

2. Google Lens in een Chrome-browser

U kunt de ingebouwde Google Lens-functie van de Google Chrome-browser gebruiken om elke QR-code op een browserpagina te scannen en direct resultaten over de inhoud ervan te krijgen. Het is een van de beste manieren om zonder camera een QR-code op uw computer te scannen.

Klik met de rechtermuisknop op de QR-code en kies Afbeeldingen zoeken met Google . U wordt gevraagd een gebied te selecteren om met Lens te zoeken . Sleep uw muis of trackpad naar de streepjescode en selecteer de buitenste randen ervan.

4 manieren om QR-codes te scannen op een Windows-pc - TWCB (NL) (5)

Een zijbalk van Google Lens toont informatie met betrekking tot de QR-code die u zojuist heeft gescand. Als de QR-code bijvoorbeeld voor een social media-account is, geeft Google Lens deze weer met een optie om er rechtstreeks naartoe te navigeren. Kopieer de URL of ga direct naar de website.

4 manieren om QR-codes te scannen op een Windows-pc - TWCB (NL) (6)

3. Browsergebaseerde QR-codescanner

4QRCode is een browsergebaseerde online tool voor het scannen van QR-codes. Navigeer naar de startpagina en tik op Geen bestand geselecteerd om een ​​bestand vanaf uw computer te uploaden. Selecteer de afbeelding met een QR-code die u op uw pc hebt opgeslagen.

Je ziet het resultaat naast het geüploade bestand, met de optie om het te kopiëren.

4 manieren om QR-codes te scannen op een Windows-pc - TWCB (NL) (7)

Er zijn nog een paar browsergebaseerde applicaties, zoals Web QR , Scan QR en QR Stuff , waarmee u eenvoudig QR-codes kunt scannen. Sleep een QR-code en zet deze neer, of gebruik uw webcam om de QR-code op een smartphone of verpakking te scannen.

4. Speciale QR-scannerapp

Een ander alternatief is het downloaden en installeren van een app/software op uw pc. Download ze vanuit de Microsoft Store of gebruik een installatieprogramma van derden.

Microsoft Store-apps

Er zijn verschillende Microsoft Store-apps die het scannen van QR-codes kunnen uitvoeren. De gratis QR-codescanner is een van de beste en gemakkelijkste tools. Het is een eenvoudige app met slechts twee opties: gebruik Camera om de afbeelding met je webcam te scannen, of tik op Afbeelding voor bestandsuploads.

4 manieren om QR-codes te scannen op een Windows-pc - TWCB (NL) (8)

Codex – QR Reader & Generator is een van de populairste betaalde apps in de app store van Microsoft. Naast het scannen van QR-codes genereert het ook QR-codes in aangepaste resoluties. Als je de QR-codes op een Amazon- of Kindle-apparaat wilt diagnosticeren, probeer dan de gratis app QR Code Reader .

Code Twee QR-code desktoplezer

CodeTwo QR Code Desktop Reader is een uitstekende keuze uit de gratis QR-scannerapps van derden en vereist geen internetverbinding. Start de app en vind vier opties om QR-codes te scannen.

Met de optie Van scherm selecteert u een specifiek schermgebied om eventuele zichtbare QR-codes te lezen. De optie Van webcam is een alternatief voor de Windows Camera-app, omdat je hiermee een QR-code kunt scannen met de camera van je laptop.

Er is ook een optie Uit bestand waarmee u een QR-code kunt scannen van een afbeelding die al op uw pc is opgeslagen. Als u ten slotte een QR-codeafbeelding ergens vandaan hebt gekopieerd, gebruikt u de optie Van klembord om deze onmiddellijk in het programma te plakken.

4 manieren om QR-codes te scannen op een Windows-pc - TWCB (NL) (9)

Welke optie u ook gebruikt, zodra de QR-code is gescand, verschijnen de resultaten in het tekstvak van de QR-code .

Tips voor het oplossen van problemen bij het scannen van QR-codes op een laptop

Zoals we wellicht uit ervaring weten, is een laptop niet bij uitstek geschikt voor het scannen van QR-codes. Het is zwaarder om te bewegen en de cameraresolutie komt vaak uit op 720p, wat leidt tot verschillende soorten problemen met de QR-codescanner. Lees deze tips voor elk van deze scenario’s:

  • QR-code is te groot of te klein : als de QR-code op een uitsnede of reclamebord wordt weergegeven, kunt u mogelijk niet de hele afbeelding op een laptopscherm weergeven. Als het te klein is, kunt u het mogelijk ook niet vastleggen op de camera van uw laptop, omdat deze geen zoomfunctie heeft. Het is beter om een ​​foto van de QR-code te maken en het bestand handmatig op een laptop te uploaden.
  • QR-code is wazig/niet duidelijk : ga naar een goed verlichte omgeving. Ook op het scherm van uw laptop heeft u voldoende nits schermhelderheid nodig .
  • Ontbrekende of verbroken links : als de URL die aan de QR-code is gekoppeld niet correct werkt, kan dit leiden tot een 404-fout. De URL zelf moet worden gecorrigeerd.

Als u deze methoden voor het scannen van QR-codes op Windows wilt testen, moet u weten hoe u uw eigen QR-code kunt maken. Omdat Google Chrome een ingebouwde QR-codegenerator heeft, is het gebruik ervan de eenvoudigste optie: klik met de rechtermuisknop op een pagina of afbeelding en kies QR-code maken . Daarnaast zijn er talloze online QR-generatoren beschikbaar.

Afbeelding tegoed: Unsplash . Alle schermafbeeldingen door Sayak Boral.

4 manieren om QR-codes te scannen op een Windows-pc - TWCB (NL) (10)

4 manieren om QR-codes te scannen op een Windows-pc - TWCB (NL) (11)

Geef een reactie

4 manieren om QR-codes te scannen op een Windows-pc - TWCB (NL) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 5720

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.